Monday, October 11, 2010

mak goyang inul : )

malam ni aku rasa macam nak demam… dah biasa aku memang demam malam (pelik tapi benar dah macam misteri nusantara dah!) sejak sekolah lagi aku dah alami simptom ni, sungguh bersifat alami ‘marta tilaar’. tu yang tak boleh nak amik MC, elok pagi je dah macam ok. bosan tahap gaban nyer pasal aku pun klik on fuckbook yang dah jadi sebahagian diari hidup dan perkara wajib masa kini (sampai kekadang bab mandi wajib pun aku delay sebab nak ber-fuck-book hahaha). sedang aku asyik scroll artikel kemalangan ngeri tragedi 10.10.10 (kes bas terpelanting hempap keta dengan van tu…al-fatihah) tetiba chat box aku sibuk blinkin’…

ainul: pakcik, tadi my mum call.
aku: huh nape?
ainul: dia tanya pasal u…
aku: gud news?
ainul: of cos la kan.
aku: hahaha nape..? nak buat menantu ke?
ainul: dia tanya u ni sape??? budak mana? then dia cakap muka u ni sweet macam pompuan, muka pun bersih.

ko mampu? tangisan dalam kebahagiaan gitu pujian ni hehehe :D mak orang tanya pasal aku yang dia sendiri tak kenal? dan aku pun tak kenal. FYI, ainul ni budak opis aku lain dept. but kita orang tak pernah tegur face to face (we'll KEKWAT) kecuali borak online macam yea-yea-ah je dalam FB macam korang gak “FB pornstar idols” hinggalah aku jemput dia ke private party tempoh hari.

aku: hahaha...orang biasa jerk makcik. a-la-mak malu giler siot rasa nak nyorok bawah bantal (padahal kembang kuncup lubang hidung hampir tergelincir taik idung ni..)
ainul: poyo la ko...
aku: camner bleh citer dengan mak ni?
ainul & aku: hahaha (gelak devil’s)
ainul: dia tengok dalam FB i la.
aku: wah, up to date mak u? paris hilton sangat! suka…suka…suka!
ainul: so, apa lagi i pukul canang la yang u buat private party ni u masak sendiri.
aku: malu gileeeer ni, nape citer dengan mak camtu? malu tau…
ainul: my mum said “untung lelaki pandai masak, memang berTUA (dia salah eja ni) sape jadi bini kawan ko ni…” weeeeek, nak muntah aku dengar pujian mak aku.
aku: tua tu memang tua, TUAH je tak nampak lagi hahaha.
ainul: then, hubby i pun cakap…u ni memang best, u pandai masak la…first time dia dapat invitation open house orang bujang hehehe.
aku: ish, malu la beb…biasa-biasa jerk tu…
ainul: seyes..huahuahua.
aku: poyo la ko…waaaaaklu! kim salam kat mak…cakap kat dia mamat mualaf tu dah peluk islam. sunat pun dah…hahaha. lain kali jemput mak datang rumah kita, bleh sembang-sembang sesama.
ainul: kemain lagi ko, hahaha.
aku: bukan senang nak amik ati orang tua dengan “chenta pandangan pertama” tau.
ainul: aku cakap ko orang muar…lagi la mak aku beriya-iya tanya pasal ko. poyos…!!!
aku: hahaha, sabo jerk la.
ainul: aku takleh tahan ayat mak aku… “tak sangka lak kawan ko ni sekampung dengan kita”
aku:
hahaha...i tambah plak “bleh la kita berbesan makcik...!” (pitam kalo mak hang dengar ni ainul wooooi!)

takan aku nak cakap dengan ainul ni kau-aku pula kan? tak lo-man-tik lomen-lomen la weeeey. then, aku sambung borak pasal prosedur amik anak angkat kat JKM. uish, aku dah tak sabar nak timang cahaya mata ni. ko memang seeeeempoi beb!




moral:
aku memang tak ramai kawan, tapi bila aku mula berkawan aku akan berkawan dengan seluruh family dia...bagi aku hidup ini perkongsian. apa salahnya berkawan pada yang ikhlas di mata dan hatinya. yang merah itu saga, yang kurik itu kendi...yang gedik's tu korang kaaaaan? agak-agak korang aku akan jadi "sesuatu" yang hebat tak abad ini dan akan datang? hahaha.

ala omaaaaaak, kawen kaaaaan aku..!

6 comments:

  1. suka...suka....suka....
    aku suka...suka...suka....
    hahahah

    ***mesti tertanya2 ainul ni yg mn satu ek***

    ReplyDelete
  2. comfirm...ainul ni yang 'goyang gerudi' tu kan? HAHAHA.

    ReplyDelete
  3. camtu kita tunggu faiz goyang gerudi plak lah! hurm...

    ReplyDelete
  4. xkira la hot ke tak hot...
    dh senja ke..muda senja ke...
    yg penting bg aku....aku glamer dlm ini blog!....

    hahahhhaha

    TERIMA KASIH CINTA!!!!...:)

    ReplyDelete