Wednesday, June 22, 2011

mula-mula, tajuk berita penting…

tak sempat mak aku nak berbesan dgn kerabat siam even parsi. che’ teh pergi tinggalkan mohd bobby...tinggalkan mak dan abah, tinggalkan aku sekeluarga. jika aku rasa sesedih ini, aku pasti hati mak juga sesedih itu. lebih sedih che’ teh pergi selang beberapa ari anaknya pergi. kami dah macam keluarga...makan sepinggan, tido sebantal, main police & thief, siap berebut-rebut bilik air lagi sebabnya tulah tempat hotspot nak lepaking KEWL.

korang takan ngerti…
sedih beb, anak che teh yg belang tu masih tak “putus susu”...puas la dia meleset kat bobby cari puting ibu dia kata mak aku. tapi si bobby tu kan jantan, bapak dia! adooOoi sadis dowh. mak kata che teh muntah-muntah (and we tod hanya alahan biasa).

aku balik dengan muka letih after sibuk berbincang dengan event organizer kat JOHO concept tadi tuk next month. mana nak pikir about bobby lagi; dah jatuh ditimpa tangga. abis je aku bagi salam melangkah jenang rumah huuuuurrrm anak ikan gapi aku elok pose next top supermodel menemui ajal.

ari ni sungguh ari tak jadik. selalunya kalo ada ahli akuarium tu yang mati, dah sure sehari suntuk la aku tak nampak anak-anak ikan yang lain berlumba-lumba main kejar-kejar dalam tu (berkabung gaknyeeeer). bagi makan pun susah nak jamah, macam tetau perasaan aku. yelah, setiap kali aku kuak pintu bagi salam...dialah benda hidup dalam rumah aku selain tv kaler yang pandai berkata-kata nak aku sape ajak sembang release tension (wa-lau-pun muka sesekor macam boring tahap gaban nak lempang lelaju guna ekor hik's).

engkau takan mengerti selagi kau tak rasa sendiri “kehilangan”.

oh, ni pasal aritu. ada sekali tu aku TER-tengok berita TV9 (kekonon dekat dihati) katanya terlalu seronok nak kluo tv sampaikan pembaca berita hinggalah ke penerbit tahap “vungok’s!” tak rasa bersalah ulang berkali-kali promote siaran berita akan bermula. belum mula berita jerk aku dah rasa vomit nak termuntah katanya “...tajuk berita MENARIK malam ini...(terus memaparkan cerita tentang kemalangan maut)” haaaaaiiiiih, ko langsung tak peka ati perasaan ibu, bapa, sedara-mara and member-member si mati kaaaaaan? apa yang menarik sangat??? suka ke tengok orang mati? ke kematian tu buat ko rasa gembira??? aku kelaskan berita tv9 berita liga kampung-an jerk!

cakap tu guna otak, jangan ler jadi bengap sangat.
bobby, abang tau awak sayang che' teh sesangat...abang pooooon '{


http://shamsulcairol.blogspot.com/2011/05/mr-mrs-bobby.html
http://shamsulcairol.blogspot.com/2011/01/mohd-bobby.html


3 comments:

  1. kenapa sakit tua ke????kucing lama btul hayat dia aku pun tgh risau gak ni..bila bela kucing tapi tkut bila kehilangan dia nanti..tak sangguplah hua huahua...

    ReplyDelete
  2. kena la carik n penganti yg lain

    ReplyDelete
  3. lynda: tu ar pasal...dah selalu dia ada kat sisi. mak & abah la org yg paling rindu, both of them kan honeymoon..dah mcm cucu.

    wawa: ganti mmg mudah, serasi blum pasti.

    ReplyDelete