Saturday, June 11, 2011

gad!s pembuka kata

jemput masuk, silakaaaaan...

maaf, aku tak hidangkan kopi panas...tenet pun lembab macam siput vavi paralyze mengesot. otak bekerja bawah kewarasan, hidung plak kembang-kuncup-kembang-kuncup tak kembang-kembang lagi kahkahkah. dalam sejarah pihak berkuasa tempatan, kamilah satu-satunya (bukan "sesuatu" tau hahaha) yang pertama di malaysia membina kiosk pelancongannya sendiri to promote johor-as-self and malay-see-ya! yup, aku bangga dan baru amik alih keje ni 29 april yg lalu "i tau u kreatif, so tanpa budget i nak u ubah kiosk ni jadi kiosk pelancongan" kekata secretary opis aku, mama *humming birds. task pertama yang agak mencabar b'cos aku hanya diberikan "kotak kaca" (12m x 12m) tanpa "hati". lain la kalo dibekalkan bidadari syurga kaaaan..? hurm...terlentok-lentok lemah gemalai cik orked-lah hehehe.

kiosk ni terletak betul-betul atas LAMAN TUN SRI LANANG menghadap tambak johor (de BEST-est view, nice huh!) korang sumpah lahanat takmo tengok kiosk ni masa dia mula-mula kosong tak bermaya but sekarang dia dah mula ada "jiwa" suntikan gadis sunti mcm aku (oh, esok je kita kapel eh :) bagi korang yang sesat jalan dan terasa nak kembali kepangkal jalan...aku sesangat alu-alukan korang amik map tang sini. all info's about m'sia wuz here! katanyeeeer...

ada banyak benda lagi aku nak buat kat sini, so far suuuuuuurpriiise! aku tengah susun event sampai sentap ati mak naaaak!!!! aku nak buat havoc tahap cipan nak kasik korang jaki. a lots to do and a lots to "sudu" mulot kekawan gak (takan nak spoon-feed jerk?). hidup perlukan perubahan & kemajuan. kalo aku tak mampu mengubah dunia, setidak-tidaknya aku mampu menyentuh dasar ati korang yang feeling "jambu" tu pun dah kira bagus huhuhu.ni corner favorate aku, semua yang aku sayang aku dumping kat dalam ni. aku selit description of person for sentimental value. a-lo-lo, tak lengkap kalo aku tak tepek gambo si "gad!s pembuka kata" tuk ari ni...adioooooOos :"P

"halim, itu yang kita cari!" kelaaaaas ko maria...HAHAHA.

4 comments:

  1. "...serpriseeeeeeeeeeeeee..."gaya eric leong

    ReplyDelete
  2. sam...

    ko ke gadis pembuka kata tu??...hahaah!!!
    good job dude...;)...

    ReplyDelete
  3. kahkahkah lawak siooot! but i am :)

    ReplyDelete