Saturday, September 11, 2010

snake plate’s

rumah aku gamat sekejap hari raya kedua ni…bukan sebab dikerumuni peminat yang sibuk bertandang beraya, tapi kita orang dikejutkan dengan kehadiran tetamu kehormat rumah terbuka “cik ular senduk” yang sama-sama memeriahkan ari raya kita orang uol’s (korang adoooor! beraya dengan binatang exotic???) woit, ni citer serius la...yang korang bantai gelak nape..?

nasib la ada sepupu mak kita yang datang beraya time tu, so dapat la aku tengok show free menangkap ular live telecast gitew! macam rancangan crocodile hunter tu. aku..? comfirm la control jelita depan abang-abang kando tu (hehehe) ko nak mampus nak suruh aku tangkap ular tu sekali, ular senduk tu? (ko hengat kalo aku dapat tangkap boleh la aku guna buat senduk kuah lodeh kat dapur?!? or guna as costume tarian ular? adooooyaai) silap-silap ari bulan kang aku pulak yang beraya kat spital. abang tu memang pro-lah, dia tangkap guna tangan (guna jari puuuuuuun boleh macam iklan syampoo) tangkap ular senduk satu meter tu dengan slumber beb (dia tak kasik pukul sebab time tu senjakala, takut “berpunya” kata dia la…) takan la aku nak inter-frame-view ala-ala misteri nusantara pulak kaaaaan?

aku tak snap photos ular tu, but aku sempat la jengah ular kaler hitam tu. kalo keringkan boleh gak aku buat rendang dan kulit dia dijadikan souvenir belt kulit tuk korang (hadiah tetamu beraya bertuah kaaaan..?)

ni linda's family...my skool-mate @ best friend @ gossip leg's : kita orang tak boleh nak jumpa and asyik nak mengilai pontianak jerk if berjumpa. rindu kat ko la beb! dah dekat 20 tahun kita kawan. thanks layan kerenah aku yang masih giler ni.

ada cerita lawak gak tengahari tadi dalam aku sibuk-sibuk layan best friend aku beraya. si nonet sibuk la merengek nak mintak lunch dia. memandangkan aku candle light time terik mencarak matahari dek kerana lalat yang tetiba sibuk nak beraya sama. kononnya, entah mitos dari kerajaan langit mana ntah dia orang kata kalo pasang lilin nanti lalat lari…takut kat api (haaaiiih, kalo aku cucuh ko dengan api pun sure ko lari kaaan?) aku ikut jerk arahan permaisuri agung tuk pasang candle tengahari buta. then, si nonet yang nge-ngada berahi bersuara bitchy tu pun leset-meleset la…tup-tup bau hangit!?! hangus sebelah misai dia HAHAHA (gelak devil's) tu la sape suruh buat aksi pussycatdolls raya-raya gini? insaf jap!?! kan dah hangus misai tu!

“aku dah cakap, kucing betina mana bleh ada misai..?”

hahaha aku masih gelak guleng tengok muka nonet terpisat-pisat kompius. lain kali kalo nak beraya pe kata ko shave dulu misai tu nonet...ko kan betina, nape nak bela misai? (nak lawan misai aku la tu...yang jambu : )

4 comments:

  1. eiiiiiiii.... dah handsome la apis skang... im speechless la noq... nak siap2 balik muor lah.... ekekekekekee

    ReplyDelete
  2. motip?!? "i love mat reeeempit" kata nyeeer..ouch* hehehe

    ReplyDelete
  3. pesal pakai short je beb...hehehehhhe

    ReplyDelete
  4. i ingat nak pakai skirt..tapi takut plak mak kita lempang kita dengan tetek laju2, HAHAHA panas beb...lupa plak kita beraya kat malay-see-ya! ahak's

    ReplyDelete