Sunday, April 17, 2011

[son]-day here!

korang sihat? …alhamdulillah.

bila aku post new VC kat fuckbook ramai yang tanya “awat, rambut hang gerbang-gerbang kusut masai macam singa?” oh, ek-ce-li hair dryer aku dah berbulan rosak…so tak bleh nak panas-sejuk-panas-sejuk rambut gejala jakun and make it rambut kepok-kepok macam rozita che wan. ala releks la, rambut serabut kan ikon artis korea…takan nak tiak couture gak? aku tunggu gak kot-kot ada orang nak sponsor aku hair dryer tuk suku tahun pertama. eh, ari-ari hari jadi aku pe? kalo ari yang aku plan tak menjadi so aku tiak la hari tak jadi kahkahkah.

aku bukan “artis” tapi ART-is-AKU!

ramai orang kata cinta itu buta but tak pernah plak aku dengar orang kata menjadi pekak gara-gara bercinta. aku harap takde yang pekak tengok & dengar my new VC. zaman moden ni tak ramai yang tau anak teruna pun rajin lepak depan youtube dari hore-hore ke kelab goyang (tuk yang masih berpemikiran tipikal…hamiiiiik ko) sepanjang perjalanan balik dari opis aku berborak panjang dengan omel. sepanjang deretan kereta yang bersesak menempuh hujan rintik. sepanjang dengus dan keluh aku.

omel: abang sam dah betul-betul bersedia ke nak anak ni?
aku: ha ah…dah less hope ni lama sangat tunggu.

“ala kak…ko carikan jelah satu tuk abang sam ni, mana la tau esok lusa dia berubah” said anak cik karim menguatkan lagi perbualan balik tadi.

bila cakap pasal anak, aku jadi sedih. aku tak berhenti berharap (macam lagu SO7) silent-not-silent dah 7 tahun. lama aku berdoa agar dikirimkan teman dalam hidup. kalo la mudah.com tu ada jual anak, dah lama aku order online sorang dua. ramai yang suggest nape tak kahwin je..? then, dapat la anak sendiri. bagi aku kahwin merupakan sebuah institusi yang perlu dihormati dan lihat aje sekeliling hidup aku kat mereka yang berkahwin dan masih bertahun memohon qaseh tuhan dikurniakan anak. aku tak mau curang!

sebelum kita memandu kereta baru hakmilik kita, sure kita pun selalu akan pandu kereta lain dulu…abis tu apa pentingnya teruna? sorry, but i don't need any part-time people in my life. you're either with me or not. i'm not a back up plan. “tuhan, kirimkan aku sepasang sayap agar aku mampu lagi menyebut namamu. pegangi aku dan sentuhi kedasarnya agar engkau tahu yang aku amat mau memiliki pari-pari syurga itu…amen”

6 comments:

  1. can i be your son????


    **pensan**

    ReplyDelete
  2. sabar..harap muncul cahaya suatu hari nanti. jgn jemu mencube :)

    ReplyDelete
  3. entah la jiran...takan pernah 'berhenti berharap'

    ReplyDelete