Saturday, November 27, 2010

bu69legum

masa aku masih study form 5, aku ada kawan…nama dia ameer. dia ni memang mafia + lauya nyer budak. kiranya kat dalam kelas tu dialah yang paling poyo cap kipas udang. ada jerk benda giler dia nak buat. aku as jiran sebelah table dah lali dengan lawak hanjing dia. tapi dia sayang kat aku, selalu protect aku tak kasik jantan tackle aku. ada sekali tu budak kelas sebelah main mata dengan aku pun dia toucher gileeeer babi (babi pun tak giler macam dia la). kalo time tu ada jual cawat besi...dah sure dia pakaikan aku cawat besi. aku ingat lagi dia cakap “aku takmo ko jadik bohsia” berani ko tak hangguk time tu, hitler ni bagi amanat depan ko mau dia gantung kat tiang bendera separuh bogel kalo ingkar perintah!

ada sekali tu, time tu kat kelas fizik. dia ni memang habit la suka keluar time gap kelas. bila cikgu lain nak masuk kelas je, dia pun gone by wind. bila gone by wind je cikgu pun masuk kelas...adooooi. so cikgu fizik aku pun tanya la kat dia one day tu.

cikgu: ameer awak nak gi mana?
ameer: tandas cikgu
cikgu: aik, time kelas saya je awak ke tandas?!?
ameer: emergency nak buat camner?
cikgu: awak buat pe lama-lama kat tandas selalu?
ameer: kita orang buat pertandingan sape bleh pancut kencing paling jauh...*dush

HAHAHA, aku memang tak boleh tahan gelak time tu. cikgu aku ni pun satu...dah nama pun tandas sure la nak memerot or buang air kencing or paling dajal pun “meracun diri / fogging” or hirup air kolah. hangpa ingat tandas tu taman tema sunway lagoon??? wakakaka.

last aku dengar suara ameer 13 tahun lepas. aku rindu kat ko la ameer. kekadang lawak bodoh ko buat ko brilliant.

6 comments:

  1. berminat la nak kenal siapa itu ameer yang menambat hati u..... hehehe

    ReplyDelete
  2. yang pasti dia tak main 'rugby' HAHAHA

    ReplyDelete
  3. dah macam kopok 'super ring' plak ahak's :)

    ReplyDelete
  4. hurm, good try-thanks-nope...saiful ameer. missing-lah!

    ReplyDelete