Wednesday, April 22, 2009

epi besday mak!!!

saya kidnap diz statement kat “beyond aqasha” and you can clicks at his blogs also…sori aqasha, saya pinjam your magical words to create my fantasy.

gelap perlu cahaya supaya makhluk tahu apa itu 'gelap'.
baik perlu jahat, supaya makhluk tahu apa rasanya jadi 'baik'.
betul perlu salah, supaya makhluk tahu apa itu pengalaman.
cantik perlu buruk, supaya ada yang boleh jadi model dan ada yang boleh jadi photographer.
lelaki perlu perempuan, supaya makhluk boleh beranak pinak.
polis perlu penjenayah, supaya makhluk tahu apa itu undang-undang & keadilan.
yang kaya perlu yang miskin, supaya makhluk tahu apa itu martabat.
dosa perlu pahala, supaya makhluk tahu apa itu keinsafan.
kasih sayang perlu kebencian, supaya makhluk tahu apa itu penghargaan.
pencegah maksiat perlu maksiat, supaya ada perkara yang boleh dicegah (hmm?).
kita perlu syaitan, supaya kita boleh salahkan dia bila kita 'terbuat' dosa (haaa...).
azwan ali perlu gosip, supaya dia boleh terus cari makan (hahaha).
aku perlu berhenti menulis, supaya aku boleh baca apa yang dah tertulis (yes! please stop).

p/s: abah perlukan mak, agar kasih sayang saya terus mekar hingga akhir hayat... epi besday mak!!!

10 comments:

  1. dalam 10 org tu mana satu mak?
    huhu..
    jap nak teka...
    erm...yg kanan skali kan..sebab dia dok jeling akak oren tu duk rapat2 ngan anak teruna dia..
    lalalalalalala...

    ReplyDelete
  2. akak oren??? hmm... akak pun akak la...

    ReplyDelete
  3. happy birthday to u too MAK!!!

    ReplyDelete
  4. guys, my mum kim salam...thanks :)

    ReplyDelete
  5. actually nak comment on the picture!!! when is it???? orennya sepasang plak tu!!!!

    ReplyDelete
  6. dat mean nak autograph ke??? huhuhu.

    ReplyDelete