Sunday, March 4, 2012

mr. DONUT *money drop-day!

…hehehe kita mulakan dengan gelak bebuatan dan aktiviti wash-eyes-eat-wind via hp cap hayam aku yang sentiasa memberikan photos sexy lagi memberahikan.

it was a sabtuday evening, aku decided to take up a friend’s atas jemputan mr. DONUT & wive. huh, tang bawah ni la mr. DONUT cum encik money drop yang nak belanja kita orang makan FREE (hehehe i loike freeeeefood!) for the 2nd time aku travelled out of the city hustle to gelang patah, as aku mentioned in the previous post (klik tang sini >.<) it has some really spectacular delights that make you want to come back just for it!

aku sumbat geng demok’s (encik yoga and mak jemah iela) dalam tin kelisa. pwooooorhh…mampat, sendat ko memang de boom! sepanjang jalan memasing tak kering gusi + hilai tawa dari citer opis hingga ler gossip (biasa leeer bila hehadik jumpa hakak-hakak) sesuatu saaaaaangat-kan?
huh, tengok ni…kualiti time*
tengok plak ni udang goreng nestum is what i am talking about! you get the flavorful burst of deliciousness in your mouth more than expected.

let's tukor selera sikit…kita order sotong masak sambal merah (ada ke sambal kaler purple?) hadoooiyaaai sedap banget deh! rasa sotong still manis and match dengan pedas mr. sotong tu...very auw-auuuuuww! sedap hingga menjilat pinggan. voted as our fav of the day!
ikan siakap sweet sour. kompem “sweet-sweat -bitch” macam kita orang…crunchy on the outside, fresh and moist on the inside. the fish was deep fried and topped with nenas, onions and ground chili plus lime juice.

ikan apa ntah (yang sure bukan “anak ikan”) masak stim halia HAHAHA yang ni pun korang bleh hirup sampai naik juleeeeeeng bijik mata or sampai “se-tim”. the kuah truly complimented the ikan yang fresh without being spicy at all semerbak harum dengan daun limau purut…serai mayang dan opkos cik halia yang sexy tuh cos yang howt-spicy & bitch tu cuma kita orang jerk! se-tim-kaw…

ketam black pepper. the colour of the sauce differed slightly from other places but still tasted similar. sepit ketam ni dah abis si iela tapau buat sepit rambut…eksotik btul. kat sini korang bleh gak order satay kambing, ayam even daging serta otak-otak (aku taram jerk tiak local fish fillet kot in english).

photo of the day “BUDAK DEMOK’s” …pheeeewwiiit.
we travel for great food :) see-food! cayang ketat-ketat budak demok's.

7 comments:

  1. klau pegnen ade i hayak c zam gi sana mlm ni jgk!!!!

    ReplyDelete
  2. hye bang cham.....
    dah lama mengidam donut jco.!
    seminggu lepas tinggalkan jb,demam.
    demam mintak donut jco...
    =)

    ReplyDelete
  3. Uikssss udang nestum nmpk sangat sedap.. Mest ranggup2 lemak kn???

    ReplyDelete
  4. let me guess? "mek" jemah kan??? HAHAHA i rasa last nite terlebih makan oyster & udang kara kat thistle tu yg trus vomit...hadoooooi :'P

    jiran: miss you-lah! terpengaruh dgn bdk kechik chapiq tu...asyik nak donut jerk...lps big apple bantai j'co, kopak duit den camni hahaha.

    lidia: sedap beb...sweet-sweet manja cam you!

    ReplyDelete
  5. kenapa FIRAUN DEMOKKKKKKKKKK.

    kata ke gym hehari -_-

    ReplyDelete
  6. ke GYM ke GYM-ak?!? hahaha LOL

    ReplyDelete
  7. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete