Saturday, May 7, 2011

hari untuk semua orang jadi cliché

aku bangun dengan hanya dua panggilan "cemas" hahaha cemas la saaaaangat? sejak semalam hati berbunga-bunga nak ke "car booth sales" tapi tetiba melencong sekejap sebelum pekena cheezy wedges (haaaaaaiiihhh, bleh lupa mak mertua lalu kalo dapat benda ni).
sabtu-day, no plastic bag's day. aku beratur panjang semata-mata nak selamatkan bumi. wah, sound like puteri diana...kompem dapat anugerah nobel tahun ni. sedang orang lain berpusu-pusu join larian hijau dan aku plak sibuk berlari-lari potong queue beratur panjang COACH : KATE SPADE shoppin' sales.

setahu aku biasanya LVoe, gucci atau prada jerk yang kena queue...lama gak la nak tunggu turn (tu belum lagi cuci mata) dan setiap orang dibekalkan sepasang sarung tangan plastik. aik? takan nak jaga kualiti kot..? alahai, camner la aku bleh lupa yang coach ni ada pig's skin! HAHAHA sengal. misi kami bermula "dari kiri ceeeeeepaaaat jalan!"
beg ni simple dan sesangat aku suka...yang penting kaler turquoise. ala cuma seribu lebih jerk! apa la sangat kalo ko makan 20 kali mc'd + 20 kali KFC + 20 kali pizza + 20 bungkus chekedis supeeeeer ring? pejam-celik-pejam-celik dah seribu lebih heeeeeengget kahkahkah tapi aku cuma nak cakap la kalo korang beli online lagi murah (bagi yang celik IT) tapi aku lebih senang pilih guna bijik mata...lebih puas (padahal buta komputer). chup, korang pernah pilih ikan kembung or sayur bayam guna kembung.com / bayam.com??? lalala. senang kata kalo guna beg ni aku terasa dah selamatkan bumi untuk tempoh 5 tahun dari sekarang, katakan tidak pada plastic bag! hehehe.

i you, mak!

after memuaskan nafsu serakah...aku terus kembali ke "pangkal jalan" menemui manusia seni di car booth sales. tak ke macam haaaaaaaaraaaam tu? terus berjimba-jimba dikedai rakyat. oh, baru nak insaf aku dah ter-beli gak beg kat situ :'P

"ibu adalah jiwa keabadian bagi semua wujud.
penuh cinta dan kedamaian".

[ibu : kahlil gibran]

5 comments:

  1. nak kasut prada leh?????


    ehehhe

    ReplyDelete
  2. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ”Mummy I love You”...
    Doa ku untuk mu
    رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ
    "Rabbanaghfir Lii Wa Li Waalidayya Wa Lil Mu'miniina Yauma Yaquumul-hisaab"
    "Ya Tuhan kami, beri ampunlah aku dan kedua ibu bapaku dan sekalian orang-orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)"
    O our Lord! And forgive me, and my parents, and all the Muslims on the day when the account will be establishe
    Surah Ibrahim 14:41

    Ya ALLAH, jadikanlah kami, ibu bapa dan keluarga kami serta umat Nabi Muhammad s.a.w. yang lain hamba-Mu yang tetap beristiqamah dan ikhlas mentaati-Mu. Jadikanlah akhir hayat kami dalam husnul khotimah dan melafazkan kalimah tauhid. Selamatkan kami dunia dan akhirat.


    ~~~~~~~@@@~~~~~~
    Buah mangga buah jambu
    Kedua buah dibuat rujak
    Aku bangga padamu ibu
    Walau lelah tetaplah bijak
    ~~~~~~~@@@~~~~~~
    Roti keju tidaklah mahal
    Roti sumbu cukuplah murah
    Walau anakmu sungguh nakal
    Kasihmu ibu tetap tercurah
    ~~~~~~~@@@~~~~~~
    Anak katak di pinggir sawah
    Anak lembu pergi ke taman
    Kasih anak sepanjang galah
    Kasih ibu sepanjang zaman
    ~~~~~~~@@@~~~~~~

    ReplyDelete
  3. achik: bleh...petaling street bleh???

    afza: amen :) lama tak jenguk sini..?

    ReplyDelete
  4. jelesssss...mau itu enbeg jugakkk

    ReplyDelete
  5. hahaha...enggak bisa, enggak bisa bu'

    ReplyDelete