Wednesday, May 18, 2011

19 reason ko kan bergelar janda berhias tanpa sebab!

ramai yang kata kalo punya rupa paras yang chantek, susuk tubuh mengiurkan bergetah akan menjanjikan laki korang “stay tuned” macam duduk depan tv tengok bola. lek-e-leh, sedangkan tv plasma beso gabak pun dia orang masih melahu kat kedai mamak pe kes? hehehe. aku cari benda lain kat cik google tapi jumpa benda ni plak. so, aku renovate sikit and sharing jerk la eh…takmo la tengok kekawan beratur belakang rozita che wan nanti! *ouch, aku tau la mood aku tengah swing macam angin monsoon china selatan.

1. dengan sengaja atau tidak gagal memasak meal your “fruit heart” nak makan. kalo nak ikat lover kena la ikat “perot dia” dulu wa-lau-pooooon perot dia dah sama naik dengan patung sami kat batu cave tu! "apasal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari dan rojak pasembor...i dah masak pai daging dan spaghetti kambing"

2. memperkecikkan lover depan orang lain walaupun ada part-part lain dah memang kechik HAHAHA "honey i tu kan-kan...memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla bla" and DON’T sesekali cerita hal rumah tangga kat orang lain (memburuk-burukkan dia walaupun memang rupanya buruk @ keturunan @ asal usul buluh betungnya) "..eee u tau tak my lover tu makan petai jeruk..? eeeii peliknyer!!"

3. menganggu lover dengan menelefon dia sekerap mungkin sampai ke toilet pun buat telly conference. "hello, sayang ada meeting ke tu? sorry la cuma nak cakap malam ni kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos tomato jer, ok tak?" macam nak kena lempang lelaju kaaaan?

4. terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai lover you tak jumpa bebarang disimpan. "kita dah simpan awek cun tu kat dalam stor, entah la ikat kat atas palang mana satu"

5. mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari paper dan menyusun ikut tekak korang sesuka ati! "yank, sport section tu i dah buat bungkus buah papaya....dah mengkal merah dah"

6. menyuruh lover beli_itu_ini.com on the way balik sedangkan esok ko dah plan nak shopping or baru semalam dah meronggeng kat pasar then tak bagi instruction yang jelas kat lover hang…tup-tup kena marah sebab salah beli. "yank, kan i kata beli susu cair dan gula ising, apasal awak beli susu dugro dan gula chewing gum...kan lain tu!"

7. membuat temujanji dan aktiviti sosial or invite tetamu atau sesiapa aje datang rumah tanpa mendapat persetujuan lover terlebih dahulu. "malam ni i jemput kiah dan leha datang dinner rumah sebab hubby dia orang outstation, ok kan kan kan"

8. mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PC tanpa memberitahu suami, uissssh pantang ni! "screensaver gambar 80 kilo marlin dengan you tu i dah TER-tukar jadi gambar Fahrin Ahmad..."

9. bercakap / bersembang di telefon dengan kekawan time malam after 10 pm bila mana nak beristirehat dan ber...ber.... "pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet pot.."

10. berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh dan rambut tak terurus serupa langsuir dan muka tak bermekap cam mayat (kekonon trend K-pop). "bebaju cantik tuk display gi kenduri kawen dan dinner jerk, kat rumah pakai coli koyak pun dah cukup seksi kan bang"

11. ambil masa yang lama bersiap macam pengantin. "sorry la i tak tau baju kebaya mana yang paling jarang so kena pilih bebetul"

12. dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau diri sendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilih untuk dipakai dihari berkenaan. "eh baju tu masih berendam dalam besen lagi..nak pakai jugak ke baju basah tu"

13. mengganggu lover yang sedang tengah tengok tv. "pasukan hijau kuning tu sampai mati tak akan dapatkan Kaka, mari tolong saya potong ayam nih"

14. asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang kat lover bercerita part dia plak. "...bla bla bla bla"

15. membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat remeh dan diulang tayang tetiap hari. "ayam mak i berteloq 10 bijik semalam, so kiranya mak i dapat title nanny la ni"

16. dia orang pantang difitnah tanpa usul periksa macam mahsuri (sebab darah dia orang puteh...dan korang plak keputehan. "awak ada affair eh? apasal sms beep-beep-beep tak henti-henti ni...mak guard or GRO mana plak awak sangkut ni?"

17. meminjamkan harta-benda lover pada orang lain tanpa kebenaran. "adik u datang tadi nak pinjam berus gigi, sebab dia punya dah rosak"

18. sengaja melengahkan time masuk tidur tanpa sebab munasabah di malam "keramat". "yank, you tidurlah dulu i nak habiskan tengok drama susuk ni then nak masak nasi lemak sesiap tuk breakfast dan nak masukkan pakaian dalam laundry then nak kacau dodol..."

...DAN AKHIR SEKALI

ko memang tak berguna langsung walau sesen kalo pandai cakap MENIPU dengan aku!!!

5 comments:

  1. well said ... good job ( bukan blow job... kan???)

    ReplyDelete
  2. petai jeruk....ahahahhaahhaaha

    ReplyDelete
  3. so now korang dah ada "wild card" menjadi janda HAHAHA

    ReplyDelete
  4. em.. yang part last tu macam mrah sangat je.. pengalaman sendiri ke?

    ReplyDelete