Monday, May 4, 2009

mentera

"there is no sight on earth more appealing than the sight of a woman making dinner for someone she loves".

nyum-nyum, si ain wahid dah tagged kita dgn amaran keras katanyerrr...apa yg keras masih saya konfius ni...huhuhu :p ain wahid ni takde kaitan langsung dgn mi rebus haji wahid yg for-fu-lar tu! but you can catch all de story-morry bout her at lit secret garden, i mean @ her blog’s.

ni senarai mentera serapah merangkap amaran keras dukun ain berserta pengerasnya yg perlu diperasapkan di atas dapur kayu, watcha:

1. senaraikan 10 images makanan / minuman yang anda teringin nak makan saat ini (utk diperasapkan kemenyan).
2. carian hendaklah dilakukan dengan google dan paparkan image paling menggiurkan (dat mean seksi lagi mengurangkan pahala diet korang mengikut firasat waktu itu di dalam geluk air).
3. turutan gambar hendaklah mengikut nafsu keinginan anda masing-masing (ya ampun...banjingan skali nafsu brahi kamu yeh?).

satu-satunya dishes melayu yg dari dulu sampai la skrg menjadi kegilaan saya. tak kisah la susuk nak kluo ke, nak masuk smula...janji rock!

yg ni korang bleh abiskan duit berpoya-poya kat T.G.I friday, sedap gila babas!
my cheezzy wedges ...bleh meroyan kalo tak dpt dadah tegar ni.
pizza hut : pepperoni and cheese
nasi lemak senibong...ni pun sedap tahap cipan sambil tgk sunset menghadap kota singa.
lepak-ing at starbucks mabuk-mabuk drinkin' "manggo juice".

lovey-dovey brownies walnut with ice-cream : secret recipes
m
4. sila tag 6 orang lain untuk tugasan ini. selamat menyelesaikan tugasan! (wo-wo-wo, sedap ati korang je eh...dah thumb tagged kiter then berikan kata-kata semangat yg palsu!!! syaitan nir’rajim sesgt).

sebagai penebus “mengkedarah” inilah senarai pendek puaka niyang rampik yg akan di-saka-kan tag berantu ni, saya perturunkan 5 org sebagai waris. need a ganjil numbers:

adie, pakwe, kekacang, haire & akmal.

sweet endings to every meal ;-) food is love!!!

7 comments:

  1. wahh byknya mkann hehe i like! lg2 sate tuh ngeeeeeee

    ReplyDelete
  2. suke tgif's mac & cheese gak!
    nak nak nak ;P

    ReplyDelete
  3. no wonder la pe'pipi tu tembam...
    hehe
    lepas makan leh wat self f*****g utk ngempis kat perut...
    ahaks!!

    ReplyDelete
  4. rizz: meh ar kita gi mkn sate tuh :P
    haire: kita tunggu awak kat simpang bleh?
    ain: syok huh!!!
    akmal: wo-wo-wo meng"hanjing"kan i la ni. nak baca mentera semerah padi neh !@#$%^&*~

    ReplyDelete
  5. kat melaka ada asam pedas powe yang sedap sgt...makan sekali nak makan lagi..saru lagi mee sup tengkera..

    ReplyDelete
  6. bila boboiz nak bwk kita gi mkn? bleh je...umbai-serkam-duyung :P nyum-nyum.

    ReplyDelete